Může mít pan kardinál pravdu?

Kardinál Müller: „Masová migrace má zničit národní identitu“

Kardinál Gerhard Ludwig Müller ve funkci prefekta Kongregace pro nauku víry na tiskové konferenci ve Vatikánu 25. října 2016.Steffen Munter 2. 2. 2024. Globální elity, masové stěhování národů a náhradní zelené náboženství – ne každý si troufne říci to, co německý kardinál Müller v tomto rozhovoru.

Německý kardinál Gerhard Müller se v posledních letech jasně vyjádřil k mnoha kontroverzním sociálním otázkám. Kardinál Müller je emeritním předsedou Kongregace pro nauku víry a v současné době jedním ze soudců nejvyššího vatikánského církevního soudu v Římě.

V nedávném exkluzivním rozhovoru pro LifeSiteNews hovořil kardinál Müller o svých poznatcích o ideologiích, které stojí za globalizací, a o důsledcích, které z ní vyplývají.

Masová migrace a falešný nacistický argument

„Masová imigrace není o pomoci lidem, ale o zničení národní identity,“ vysvětlil kardinál.

Ale každý, kdo ji kritizuje, je označen za nacistu. Sami propagátoři masové migrace však propagují vražednou nacistickou ideologii „moc dělá právo“. Podle Müllera je obvinění z „nacismu“ často používáno jako „mocenský nástroj“ k potlačení odlišných názorů.

Kardinál také uvedl, že národní identita je globalisty vždy ztotožňována s nacionalismem. To prý způsobilo všechny války. Proto jsou proti nacionalismu, „ale ve skutečnosti jsou proti národu“. Müller chce lidi povzbudit k zamyšlení: „Pokud je nacionalismus příčinou válek, musíme se ptát, kdo války financuje a jaké zájmy za nimi stojí.“

Víra, identita a národ jako překážka

Již dříve v rozhovoru kardinál vysvětlil, proč národy jako takové představují překážku. „Chtějí, aby byl každý člověk zcela izolován a nebyl spojen jazykem, kulturou, rodinnými vazbami nebo domovskou zemí, kde se cítí doma.“ To vše chtěli zničit. Chtěli, aby všichni byli „atomizovaní, bez kulturních a náboženských kořenů a identity“.

Klimatické změny a „zelené“ hnutí sloužily jako „náhradní náboženství“, k němuž se mnozí hlásili „místo šíření původního (křesťanství)“. Globalistický systém je však podle kardinála směsí kapitalismu a komunismu. V tomto systému se totalitarismus prolíná s materialismem. „A ten, kdo má nejvíce peněz, je u moci a ovládá a platí média.“

Lidé jako škůdci klimatu

Filozofický postoj materialismu však znamená, že lidský život je považován za málo cenný, jak vysvětlil Müller. Z tohoto pohledu jsou lidé „pouhou hmotou, pouhou masou lidí“, se kterou lze manipulovat.

A zatímco globalisté tisíckrát obletí svět ve svých soukromých tryskáčích, využívají klimatickou agendu k tomu, aby „vydělali spoustu peněz“. Mnozí z nich věří, že na Zemi je i tak „příliš mnoho“ lidí, kteří způsobují „škody na klimatu“, pokračuje Müller.

Nicméně „úcta ke stvoření vychází z víry v dobrého Stvořitele a nepotřebuje katastrofický pohled na svět“, připomněl kardinál v exkluzivním rozhovoru pro neziskový americko-kanadský pro-life web.

Kardinál varuje před covidovou totalitou

Tento rozhovor nebyl prvním, v němž vysoce postavený německý kardinál řekl to, co se mnozí neodvažují vyslovit. V posledních letech Müller opakovaně zaujal stanovisko ke kontroverzním sociálním otázkám – a nešetřil slovy, například během pandemie koronaviru.

Od června 2021, uprostřed pandemie koronaviru, je kardinál soudcem nejvyššího církevního soudu Supremum Signaturae Apostolicae Tribunal (zkráceně SSAT). Byl jmenován papežem Františkem na pětileté funkční období.

O necelý rok dříve, na podzim 2020, se kardinál Müller v rozhovoru kriticky vyjádřil k povinnosti očkování proti covidu a k rozdělení společnosti – podle církevního představitele „v duchu rétoriky třídního boje“.

Místo toho, aby se v krizi drželo pohromadě, je třeba nesouhlasící zničit jako třídní nepřátele. Vyjádřil také podezření, že příležitost, kterou pandemie koronaviru nabízí, je využívána k tomu, aby „lidé byli postaveni do řady a podrobeni totální kontrole“.

„Velký reset“ (Great Reset) jako nové náboženství?

Kardinál hovořil o „Great Resetu“, který nazval „Big Reset“ – a o agendě podvodu. Cílem je s pomocí moderních technologií „přivést na svět nové stvoření, vytvořit nového člověka“ k jejich obrazu. „Opravdu nechci být stvořen a vykoupen k obrazu a podobě Klause Schwaba, Billa Gatese nebo Sorose a všech těchto lidí,“ shrnul Müler coby katolický věřící.

Po svém působení ve funkci regensburského biskupa (2002–2012) byl Müller v letech 2012–2017 prefektem Kongregace pro nauku víry, ústředního orgánu římskokatolické církve pro ochranu církevního učení víry. Do této funkce ho jmenoval papež Benedikt XVI.

Papež František, který jej v roce 2013 vystřídal, Müllerovo jmenování do čela Kongregace pro nauku víry neprodloužil a neuvedl k tomu žádné důvody. List Frankfurter Allgemeine Zeitung v létě 2017 uvedl, že mezi Františkem a Müllerem došlo k „rozdílným názorům na morálně teologické otázky“.

Volby v odpovědnosti před Bohem

V říjnu 2020 hovořil kardinál Müller exkluzivně pro Breitbart o amerických volbách a hrozbě ze strany komunistické Číny. Vyzval katolickou církev a křesťany, aby v té době zvážili hlubší význam amerických voleb pro budoucí světovou politiku a nenechali se oklamat osobními pocity a ideologickými preferencemi.

Všichni věřící lidé musí „skládat Bohu účty z toho, koho chtějí učinit velitelem vlajkové lodi svobodného světa“, varoval kardinál.

V té době ještě úřadující prezident Donald Trump zaujal vůči pekingskému režimu mnohem tvrdší postoj a veřejně odsoudil závažné porušování lidských práv ze strany Pekingu. Kardinál Müller v rozhovoru vysvětlil, že se jedná o „neslučitelné alternativy demokracie nebo diktatury“.

Církevní představitel připomněl, že žádná vláda nemá právo „svévolně zatýkat své občany, dokonce je mučit, vymývat jim mozky, zadržovat je v koncentračních táborech, vraždit je, odebírat jim orgány jako náhradní díly a prodávat je na světovém trhu“. Müller narážel na odebírání orgánů v Číně, zejména praktikujícím Falun Gongu, Ujgurům a dalším vězňům svědomí.

Kardinál Müller podporuje arcibiskupa Vigana

Ještě zřetelněji se kardinál Müller vymezil vůči probíhajícím prezidentským volbám a potlačení koronaviru o měsíc později, když podpořil emotivní výzvu arcibiskupa Carla Marii Vigana, Františkova kritika a emeritního apoštolského nuncia v USA. Varoval, že určité síly se snaží využít pandemie koronaviru k vytvoření „světové vlády“, která se „vymyká veškeré kontrole“.

Arcibiskup Vigano byl také tím, kdo v otevřeném dopise varoval prezidenta Trumpa před globálním plánem zvaným „Velký reset“, který vymyslela světová elita s cílem podrobit si celé lidstvo.

Tento plán bude brzy uveden v život, řekl Vigano, který hovořil o „historickém okamžiku“, který „spojí síly zla v nekonečném boji proti silám dobra; silám zla, které se zdají být mocné a organizované, když se střetnou s dětmi světla, které jsou dezorientované a neorganizované a opuštěné svými světskými a duchovními vůdci“.

Článek původně vyšel na stránkách německé redakce Epoch Times. Článek byl redakčně upraven.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *